dinsdag 31 maart 2015

3 tips om te ontspannen

                          3 TIPS OM TE ONTSPANNEN.

1.   Staande op 2 voeten: tennisbaloefening.

Leg een tennisbal onder je rechter voet en dan ga je contact maken met die tennisbal. Je gaat je hele voetzool verkennen. Neem er de tijd voor die je nodig hebt en  ga op 2 benen staan en voel na. Is er verschil merkbaar tussen de 2 voeten?
Dan ook hetzelfde doen met je linker voet en weer navoelen.
Als je dat gedaan hebt voel je nog, liefst met je ogen dicht, na hoe je nu staat. Is er een verschil met toen je aan de oefening begon? Sta je bijvoorbeeld steviger met je voeten op de grond? Voel je je meer ontspannen en wat leger in je hoofd?

2.  Doe niets.

Neem een moment per dag om helemaal niets te doen. Zet je telefoon en computer uit. Zet als je dat prettig vindt muziek op waar je rustig van wordt.
Begin met 5 minuten en probeer het op te bouwen naar een half uur.

3. Bodyscan

Deze manier van ontspannen is dat je een scan van je lichaam gaat maken.Je ligt op je rug met eventueel een kussen onder je knieen. Je ogen zijn lichtjes gesloten en laat je adem rustig worden.
Je gaat met je aandacht naar je voeten en ga zo helemaal naar boven toe tot je bij je hoofd ben aangekomen Alle delen van je lichaam laat je aan bod komen en voel hoe dat deel contact maakt met de onderlaag.
Heb je heel je lichaam gehad ,voel dan na hoe het gehele lichaam aanvoelt.
Merk je dat er een gedachte langskomt, concentreer je dan even op de ademhaling en dan weer naar het gedeelte waar je was gebleven.

Succes en als je graag advies wil hebben om goed te leren ontspannen kan ik je daarbij verder advies geven.
Kijk eens op mijn website:  oefentherapierijen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten